Rødovre Concert Band

Rødovre Concert Band blev grundlagt i 1968 og består i dag af ca. 60 medlemmer. Orkestrets virke er muliggjort  gennem støtte fra bl.a. Rødovre Kommune. Til brug for cd-indspilninger og koncertturnéer opnår orkestret støtte fra en række statslige og private fonde og firmaer.

Orkestret har siden midten af halvfjerdserne gennemgået en rivende udvikling, som bl.a. har resulteret i hjemtagelse af flere Danmarksmesterskaber, Det Nordiske Mesterskab, førstepriser i flere internationale konkurrencer og senest et Europamesterskab.

Orkestret har optrådt flere gange i Danmarks Radio og afholdt flere koncerter i Radioens Koncertsal, Århus Musikhus, Odense Musikhus og Tivolis Koncertsal, og nogle gange om året afholdes koncerter lokalt i Rødovre. Ved de fleste koncerter medvirker professionelle solister.

Rødovre Concert Band har i tidens løb bestilt en del kompositioner hos såvel danske som udenlandske komponister, bl.a. Søren Hyldgaard og Johan de Meij, og orkestret har eksperimenteret med genrer, koncertkoncepter og brug af musikken som kommunikationsmiddel. Orkestret har taget socialt ansvar og siden 2010 engageret sig i et musikalsk udviklingsprojekt for udsatte børn i Danmark.

Mindst hvert andet år tager orkestret på koncertturné i Europa og har således spillet i store koncertsale i bl.a. Skotland, Tyskland, Holland, Belgien, Schweiz, Luxemburg, Frankrig, Østrig og Tjekkiet.

Orkestret har produceret 16 indspilninger med et vidtspændende repertoire, bl.a. mange originalværker, koncerter med solister og førstegangs-indspilninger af bestilte værker.
 
 

Rødovre Concert Band, Hvalsøvej 32, 2700 Brønshøj
Tlf/Fax 38 60 62 62, Bank 5329 0351805,