I perioden den 25. juni til den 4. juli 1999 var Rødovre Concert Band på koncertturné i Belgien Luxemburg og Frankrig, hvor orkestret afholdt 6 koncerter.

Koncertturnéen var blevet i stand med økonomisk støtte fra:

Det Danske Kulturinstitut
Augustinus Fonden
Musik & Ungdom
Dansk Musiker Forbund
Ellen Wulffs Mindefond til fordel for amatørmusikken i Danmark
Koncerterne var fordelt med 2 i Belgien, 2 i Luxemburg og 2 i det nordlige Frankrig.
    Koncertstederne var denne gang de bedste nogensinde på vor turnéer. Over de seneste 3-4 koncertturnéer har vi opnået at komme til bedre og bedre koncertsteder, dels via nye kontakter vi knytter i Europa, dels via vort stadig mere kendte navn i amatørmusikkredse.
    Således kunne vi opleve ikke bare 6 koncerter med et begejstret publikum, men også 4 ud af 6 koncerter i helt udsolgte koncertsale, dvs. 400-600 betalende tilskuere. Som yderligere kontrast til vore hjemlige forhold var der ofte tale om billetpriser på over kr. 100 (hvor kr. 40 er det almindelige herhjemme). I det hele taget er det en stor oplevelse for orkestrets medlemmer at spille koncert i lande syd for Danmark, hvor der er en helt anden tradition for store harmoniorkestre og den musik, der hører hertil.
    Turnéen viste sig (nok tilfældigt) at have et særdeles godt planlagt koncertforløb, idet "den næste" koncert altid var endnu bedre en den forrige, både musikalsk og publikumsmæssigt. Hvis et par af koncerterne skal fremhæves over for de andre bliver det koncerten den 2. juli  i Dominkanerklostret i Guebwiller med de perfekte rammer og en fantastisk stemning, og koncerten den 3. juli i Cambrai med "solistparade" og direkte transmission til 1 million franske lyttere i radioen. Begge koncerter var udsolgt med et entusiastist publikum.
    Et vigtigt islæt i koncerterne var den danske repræsentation. Vi kunne præsentere tre danske solister: Jesper Juul Sørensen, solobasunist i Radiosymfoniorkestret, var solist flere gange ved alle koncerter, Lasse Mauritzen, solohornist i Det Kgl. Kapel, var solist ved tre af koncerterne, og Jens Bjørn-Larsen, solotubaist i Radiosymfoniorkestret, var en af de fire solister ved den afslutten solistkoncert i Cambrai. Også dansk musik kunne vi byde på: På turen spillede vi 2 værker af den danske komponist Søren Hyldgaard: H.C. Andersen Suiten komponeret på bestilling af Rødovre Concert Band med økonomisk støtte fra flere fonde, og Marche Americana skrevet som en gave til Rødovre Concert Band.
    Alt i alt har denne koncertturné været en succes for Rødovre Concert Band. Både socialt og musikalsk var turen helt perfekt, og den vil have stor betydning for orkestret, både på kort sigt, fordi den øger sammenholdet og giver bedre og mere engagerede prøveforløb, og på langt sigt, fordi den er med til at løfte orkestret til et højere niveau, hvorfra vi kan fortsætte vort arbejde mod nye mål. Allerede nu er orkestrets bestyrelse i gang med planerne om indspilning af en ny CD.
    Rødovre Concert Band retter en varm tak til de fonde, som gjorde denne rejse mulig, og som sikrede, at turen kunne gennemføres med et minimalt underskud og dermed sikrede, at orkestret hurtig kan fortsætte med nye, spændende projekter.
Nedenfor gennemgås kort turens koncerter og aktiviteter.

Fredag den 25. juni. Afrejse fra Hovedbanegården kl. 8.00. Ankomst Bruxelles kl. 22.00.

Lørdag den 26. juni. Afgang fra hotel kl. 11.15. Ankomst Deurne ved Antwerpen kl. 13.00. Prøve kl. 14.00-17.00. Koncert kl. 20.00. En udmærket koncertsal, hvor der dog kunne have været et lidt større publikum, men stor begejstring blandt de fremmødte. Hjemkomst til hotel kl. 00.30.

Søndag den 27. juni. Afgang fra hotel kl. 11.15. Ankomst Beringen kl. 13.00. Prøve kl. 14.00-17.00. Koncert kl. 20.00. Endnu en god koncertsal og denne gang et større publikum. Hjemkomst til hotel kl. 24.00.

Mandag den 28. juni. Prøve kl. 10.00-13.00. Koncerten lørdag den 3. juli er med et helt andet program med bl.a. fire solister - to af dem har vi aldrig før spillet med. Vi benytter mandag og tirsdag formiddag til at gennemprøve dette krævende program. Resten af dagen fri i Bruxelles.

Tirsdag den 29. juni. Prøve kl. 10.00-13.00. Resten af dagen fri. Udflugt til Brügge.

Onsdag den 30. juni. Afgang fra hotel kl. 8.45. Udendørs koncert i Luxembourg er planlagt kl. 17.00 på Place d’Armes, men den ene af vore busser bryder sammen, og vi bliver forsinket 10 timer. Det lykkes os at flytte koncerten til dagen efter. Kl. 23.30 når vi frem til hotellet i Metz i det nordlige Frankrig.

Torsdag den 1. juli. Afgang fra hotel kl. 10.00. Ankomst Place d’Armes i Luxemburg kl. 12.00. Udendørskoncert kl. 12.30. Vi har før spillet på denne plads, og som ventet samles flere og flere mennesker og lytter. Programvalget til udendørs koncerter er i den lidt mere populære genre, og publikum kvitterer med stor entusiasme. Afgang kl. 15.30. Ankomst Moutfort kl. 17.00. Kort forprøve. Koncert kl. 20.00. Det er 4. gang vi spiller i Moutfort. Det er næsten blevet en traditon, at vi lægger vejen her forbi, når vi er i Luxembourg. Salen har ikke plads til mange mennesker, men de der kommer er utroligt begejstrede. Der skal tre ekstranumre til, før vi må gå. Hjemkomst til hotel kl. 01.00.

Fredag den 2. juli. Afgang fra hotel kl. 10.00. Ankomst Guebwiller kl. 17.00. Kort forprøve. Koncert kl. 20.00. Dette er et tidligere kloster, som nu er taget i brug som koncertsal. I det store kirkerum er der en fantastisk stemning og akustik, og salen er helt udsolgt, dvs. ca. 600 tilskuere. Vi kan mærke, at orkestret efter de mange dages prøver og sammenspil nu yder mere end nogensinde. Hjemkomst til hotel kl. 3.00

Lørdag den 3. juli. Afgang fra hotel kl. 9.00. Ankomst Cambrai kl. 13.30. Prøve 15.00-18.00. Koncert kl. 20.00. Dette er et tidligere teater, som er under ombygning og allerede er taget i brug som koncertsal. Det er Juventus-selskabet, der har arrangeret koncerten, som koncentrerer sig om fem solister, der tidligere har vundet priser her. To af solisterne er danske: Jens Bjørn-Larsen og Jesper Juul Sørensen. Sidstnævnte hædres med en særlig pris. Koncerten udsendes direkte i fransk radios klassiske kanal, som dagligt har ca. 1 million lyttere. Orkestret spiller en af dets bedste koncerter.

Søndag den 4. juli. Afgang fra hotel kl. 8.00. Hjemkomst Hovedbanegården kl. 23.30.